Dit zijn de beste wasmachines onder de 500 Euro

Kun jij wel een nieuwe wasmachine gebruiken? Maar wil je hiervoor niet al te diep in je buidel tasten? Geen paniek! Wij zochten uit wat de beste wasmachines onder de 500 Euro in 2024 zijn. Want je wilt natuurlijk wel een goeie (en met de juiste functies). De belangrijkste kenmerken staan daarom overzichtelijk voor je op een rijtje, inclusief een linkje waar je die beste wasmachines éxtra voordelig koopt.

beste wasmachines onder 500 Euro

Onze 7 wasmachine tips voor 2024

  1. Hoover HWE 49AMBS/1-S
  2. Hoover HWE4 47AMBS/1-S
  3. Beko B3WT5841WB1 IronFast
  4. Beko WTV87112BC1
  5. Haier HW80-B14939 – I-Pro Series 3
  6. Siemens WM14N274NL – iQ300
  7. Whirlpool FFD 9469E BV BE

 

Nr 1: Hoover HWE 49AMBS/1-S

Vulgewicht: 9 kg Toeren: 1400 Energieklasse: A Prijs: €450–500

Beste hoover wasmachine onder de 500 euro

Fijn pluspunt: Power Care systeem, waarmee deze machine extra schoon wast

De absolute nummer 1 in onze lijst beste wasmachines onder de 500 Euro is de Hoover HWE 49AMBS/1-S! Deze wasmachine beschikt over een lekker ruime trommelinhoud van 9 kg. Verder beschikt dit model over dezelfde functies als z’n broertje op nummer 2 in deze lijst, zoals de anti-allergie, baby, sport, wol of snelwas programma’s alsmede het waanzinnige Power Care systeem waarmee je was ongekend schoon wordt. Hij is wel enkele tientjes duurder, maar dat maakt zijn energieklasse A wel weer voor je goed. Deze wasmachine is naar onze mening één van de beste keuzes voor gezinnen en mag dan ook zeker niet ontbreken in deze lijst met alleen de allerbeste koop wasmachines! 

Bekijk de scherpste prijs van deze Hoover direct op Coolblue >

Nr 2: Hoover HWE4 47AMBS/1-S

Vulgewicht: 7 kg Toeren: 1400 Energieklasse: A Prijs: €400–450

Beste hoover wasmachine HWE4-47AMBS

Fijn pluspunt: Active Steam, voor minder gekreukte was

We wilden je graag ook nog een tweede model van Hoover voorleggen, want dit is gewoon écht een topmerk (geworden)! De Hoover HWE4 47AMBS/1-S is eigenlijk een kleiner broertje van onze nummer 1. Het verschil is dat dit model over een trommelinhoud van 7 kg beschikt, ideaal voor als je met maximaal twee personene bent! Deze wasmachine 1400 toeren en een energieklasse A, waarmee hij bijzonder zuinig wast (en je écht merkt in je portemonnee). Hij beschikt over een aantal hele handige wasprogramma’s, zoals anti-allergie, baby, sport, wol of snelwas. Maar bijzonder aan deze wasmachine is ook zijn PowerCare systeem, waarmee je was écht extra schoon wordt. Wat we verder erg inventief van Hoover vinden is dat je met deze wasmachine het etiket van je kleding kunt scannen en de wasmachine vervolgens zelf het juiste wasprogramma selecteert. Ideaal voor een gemiddelde man dus! Dan is deze Hoover HWE4 47AMBS/1-S ook nog eens goed beoordeeld wat ‘m in onze ogen met recht één van de beste wasmachines van 2024 maakt!

Bekijk de scherpste prijs van deze Hoover direct op Coolblue >

Nr 3: Beko B3WT5841WB1 IronFast

Vulgewicht: 8 kg Toeren: 1400 Energieklasse: A Prijs: €450–500

Beste Beko B3WT5841WB1 wasmachine

Fijn pluspunt: IronFast functie zorgt voor minder strijkwerk

We hebben nog even getwijfeld om deze Beco bovenaan ons lijstje zetten, dat heeft heel weinig gescheeld! Met de Beko B3WT5841WB1 IronFast kies je voor een wasmachine met een trommelinhoud van 8 kg en dan heeft ie ook nog energieklasse A. Let even op, want dit model heeft een paar hele handige snufjes! Wat denk je bijvoorbeeld van een ultrakort wasprogramma waarmee in 14 minuten 2 kg wast? Of StainExpert waarmee je de 24 meest voorkomende vlekken schoon wast, zoals ketchup of chocola. En dan beschikt deze Beko ook nog over IronFast waarmee stoom gebruikt wordt om kreuken te verminderen en geurtjes te verwijderen. Dit zorgt bovendien voor een efficiëntere reiniging en het verfrist je wasgoed. Dankzij zijn motortechnologie wast ie niet alleen energiezuinig, maar ook nog eens lekker stil! Je kunt hem trouwens ook nog koppelen aan je smartphone waarmee je hem op afstand kunt bedienen. Met al deze voordelen bij elkaar (en dat voor een prijs onder de 500 Euro) waren wij wel genoodzaakt om deze Beko B3WT5841WB1 IronFast op te nemen in deze lijst beste wasmachines.

Bekijk de scherpste prijs van deze Beko wasmachine op Coolblue >

Nr 4: Beko WTV87112BC1

Vulgewicht: 8 kg Toeren: 1400 Energieklasse: Prijs: €350–400 Beko WTV87112BC1 wasmachine

Fijn pluspunt: SteamCure functie voor minder strijkwerk & ProSmart voor een stille, duurzamere motor

Wederom een kleinere broer, dit keer van de nummer 3 uit deze lijst. De Beko WTV87112BC1 heeft een trommelinhoud van maar liefst 8 kg (daar komt de ideale gezinswasmachine weer) en energieklasse C. Ook deze Beko beschikt over de handige snufjes, zoals een ultrakort wasprogramma waarmee in 14 minuten 2 kg wast en de StainExpert waarmee je de 24 meest voorkomende vlekken schoon wast, zoals make-up of chocola. Deze Beko beschikt helaas niet over SteamCure (waarmee stoom gebruikt wordt om kreuken te verminderen en geurtjes te verwijderen). Dankzij zijn ProSmart motor wast ie wel energiezuinig en superstil! Je kunt hem trouwens ook nog koppelen aan je (Apple of Android) smartphone (via HomeWhiz) waarmee je hem op afstand kunt bedienen. Zijn prijs-kwaliteit verhouding is erg goed, waardoor íe zijn vermelding in de lijst beste wasmachines onder de 500 Euro van 7Tips.nl meer dan verdiend heeft!

Bekijk direct de scherpste prijs van deze Beko op Coolblue >

Nr 5: Haier HW80-B14939 I-Pro Series 3

Vulgewicht: 8 kg Toeren: 1400 Energieklasse: A Prijs: €450–500

beste Haier HW80-B14939 wasmachine

Fijn pluspunt: Antibacteriële behandeling en refresh functie dankzij micro-damptechnologie

Haier heeft ons doen verrassen! En wel met de Haier HW80-B14939 I-Pro Series 3, een uitstekende wasmachine met een trommelinhoud van 8 kg, 1400 toeren en energieklasse A. Naast enkele basis wasprogramma’s als delicate was, wolwas, snelwas en een Eco-programma, heeft de Haier natuurlijk ook een optie voor trommelreiniging en een tijdschakelaartje. Wat wij een mooie eigenschap van de Haier HW80-B14939 I-Pro Series 3 vinden is de I-Pro technologie, die zorgt voor een efficiëntere reiniging en verfrissing van het wasgoed. De technologie optimaliseert de wascyclus voor een perfect wasresultaat. En wat we ook een absolute meerwaarde van deze Haier vinden is dat je zelf in kunt stellen wanneer je wasje klaar moet zijn. Vervolgens beoordeeld deze wasmachine zelf wanneer ie dan van start moet gaan. Hoe slim is dat! Deze Haier wilden wij dus graag even meenemen is ons lijstje met beste wasmachines onder de 500 Euro.

Bekijk deze Haier wasmachine direct op Coolblue >

Nr 6: Siemens WM14N274NL – iQ300

Vulgewicht: 8 kg Toeren: 1400 Energieklasse: C Prijs: €450–500

Beste Siemens WM14N274NL Wasmachine

Fijn pluspunt: varioSpeed, waarmee je tot 65% sneller wast!

Een Siemens wasmachine mag natuurlijk niet ontbreken in ons lijstje van beste wasmachines. Maar onder de 500 Euro vergde dit wel het nodige speurwerk. We kwamen uit bij de Siemens WM14N274NL iQ300. Een uiterst hoogwaardige wasmachine met maar liefst 8 kg vulgewicht die is ontworpen met het oog op efficiëntie en gemak. Het is een behoorlijk efficiënte wasmachine (energieklasse C) die water en energie te bespaart dankzij zijn Aquatronic-waterdosering. De Add Laundry-functie zorgt ervoor dat je gemakkelijk vergeten wasgoed nog snel even kunt toevoegen tijdens het wassen. Superhandig, want dat overkomt iedereen weleens! Dankzij het zogenoemde varioSpeed wast deze machine je tot 65% sneller. Daarnaast heeft dit model een iQDrive-motor waarmee hij superstil is! Hij mag daarom niet ontbreken in onze lijst met beste wasmachines onder de 500 Euro.

Nr 7: Whirlpool FFD 9469E BV BE

Vulgewicht: 9 kg Toeren: 1400 Energieklasse: A Prijs: €450–499

Beste Whirlpool FFD9469E-BV-BE wasmachine onder 500 euro

Fijn pluspunt: FreshCare+ houdt je wasgoed fris wanneer je het na een wasbeurt niet direct uit de trommel haalt

Ook een uitstekende keus is binnen een lager budget is Whirlpool FFD 9469E BV BE wasmachine. Dit is namelijk een hoge kwaliteit wasmachine met 9 kg vulgewicht, 1400 toeren (voor behoorlijk droog wasresultaat) en energie-efficiëntieklasse A, waarmee je water en vooral veel energie (dus kosten) bespaard. Deze topper beschikt over verschillende wasprogramma’s zoals wol, snelwas en een Eco-programma. De Whirlpool FFD 9469E BV BE heeft daarnaast ook nog een optie voor trommelreiniging en een tijdschakelaar. Op het superhandige digitale display tref je alle informatie over de gekozen programma’s, de resterende wastijd en eventuele foutmeldingen wanneer je zelf even moet ingrijpen. Bijkomend heeft deze wasmachine de beschikking ook over een Smart Touch functie, waarmee je hem via een app op je smartphone of tablet kunt bedienen. Hoe leuk is en handig is dat!? Mede daarom verdiend dit model een plekje in onze 7 tips beste wasmachines!

Bekijk de beste prijs voor deze Whirlpool direct op Coolblue >

Waar let je op bij de aankoop van een wasmachine?

Wil je er zeker van zijn dat jij de beste wasmachine koopt binnen jouw budget van minder dan 500 Euro? Dan doe je er natuurlijk verstandig aan om (naast de aankoopprijs) met een aantal factoren rekening te houden. We zetten de 8 belangrijkste voor op je een rijtje:

  1. Vulgewicht van de trommel: Bepaal hoeveel wasgoed jij gemiddeld per week wast en kies een machine met een geschikte inhoud. Ben je alleen of met z’n tweeën? Dan is een trommelinhoud van 7 kg prima. Heb je een gezin of zijn jullie thuis met 3 personen of meer? Ga dan voor 8 of 9 kg vulgewicht.
  2. Toerenaantal: Bij een hoger maximum aantal toeren per minuut komt je was droger uit je wasmachine. 1400 Toeren is behoorlijk hoog. Het verschil in droog resultaat met wasmachines die 1600 toeren aankunnen is erg klein.
  3. Energieklasse: Kies bij voorkeur altijd een voor wasmachine met een hoge energieklasse (liefst A of B). Dit bespaart je op de lange termijn een hoop geld op je energierekening, waardoor je het verschil in aankoopprijs snel terugverdiend.
  4. Wasprogramma’s: Check altijd welke wasprogramma’s een wasmachine te bieden heeft en of deze aansluiten bij jouw wasbehoeftes. Standaard programma’s zoals wol of snelwas bieden hebben ze vrijwel allemaal wel.
  5. Geluidsniveau: Let ook even op het geluidsniveau van de wasmachine, vooral als je in een appartementje of een wat ouder huis woont en je klagende buren wilt voorkomen.
  6. Check reviews: Wat wij ook al hebben gedaan in dit vergelijk; lees reviews van andere klanten om hun ervaringen
  7. Handige extra functies: Sommige wasmachines zijn uitgerust met slimme en handige functies zoals bediening via een app, spraak, een stoomfunctie, na het starten nog was bij kunnen vullen, extra schone was etc. Beoordeel zelf wat handig voor je is.
  8. Garantie: Het liefst krijg je natuurlijk een lange garantieperiode en goede dekking hiervan. Check dit vooraf even, dan weet je ook wat je kunt verwachten als er iets misgaat met de machine.

Tip: Houd rekening met het energielabel van je nieuwe wasmachine!

Let niet alleen op de aankoopprijs van je nieuwe wasmachine. Het energielabel (of de energieklasse) van je nieuwe wasmachine kan je namelijk minstens zoveel geld besparen (of kosten). Met name op de lange termijn. Dit label geeft namelijk aan hoe energiezuinig (of energie slurpend) de betreffende wasmachine is. Het label geeft aan hoeveel energie de wasmachine verbruikt tijdens het wassen ten opzichte van andere wasmachines. En daarmee dus ook hoeveel kosten er gemaakt gaan worden tijdens al die wasjes van je.

Beste wasmachine

Van klasse A t/m G

De energieklassen lopen van klasse A (de meest zuinige) tot energieklasse G (de meest verbruikende). Een wasmachine met een hogere energieklasse zal dus minder energie (= kosten & CO2) verbruiken dan een machine met een lagere klasse. Wanneer je maar (heel) weinig wasjes draait kun je een energieklasse C overwegen, maar een lagere klasse, zoals E, F of G raden we altijd af. Na een gemiddelde levensduur van een wasmachine verdien je de aankoopprijs van je wasmachine vaak terug door te kiezen voor een hogere klasse.

Een mooie bijkomstigheid is dat een wasmachine met een hogere energieklasse ook minder CO2 uitstoot dan een wasmachine met een lagere klasse. Dus wil je het milieu een klein beetje helpen? Kies dan voor een wasmachine met energielabel A of B.

Hoe lang gaat een wasmachine mee?

Gemiddeld gezien gaat een wasmachine tussen de 8 en 12 jaar mee. Dit is vooral afhankelijk van de kwaliteit en merk (de gerenommeerde merken gaan vaak langer mee) van de wasmachine, hoe veel wasjes je wekelijks draait en hoe je jouw wasmachine onderhoud. De meeste wasmachines kunnen gemiddeld 4000 wasbeurten draaien.

Nuttige tip: Maak je wasmachine met enige regelmaat schoon (3x per jaar is genoeg), bijvoorbeeld door een klein kopje soda in de trommel te gooien (zonder was) en vervolgens het heetste wasprogramma te laten draaien (liefst 90 graden). Daarnaast moet je ook regelmatig je filter schoonmaken, die zit meestal rechts onderin. Haal hem er even uit en spoel het filter af onder de kraan.