Wat is de beste bovenlader wasmachine anno 2023?

Ontdek hier wat de beste bovenlader wasmachine van 2023 is! 7Tips.nl dook in de wereld van de allerbeste bovenladers voor dat perfecte wasresultaat met deze compacte wasmachines. Onderstaand tref je onze 7 tips van beste bovenlader wasmachines die zijn gebaseerd op de beste prijs-kwaliteithouding. We vergeleken ze met andere modellen, lazen alle reviews van gebruikers en vergeleken de prijzen alvast voor je. Dat scheelt jou weer het nodige speurwerk!

bovenlader wasmachine

Onze 7 bovenlader wasmachine tips:

  1. AEG L7TBE73 ProSteam 7KG, 1300 Toeren, Energie C
  2. AEG L6TBB64G ProSense – 6KG, 1350 Toeren, Energie C
  3. Indesit BTW S72200 BX/N – 6.5KG, 1200 Toeren, Energie C
  4. Whirlpool TDLR 65241BS BE – 7KG, 1200 Toeren, Energie E
  5. AEG L6TBN62K ProSense 6KG, 1200 Toeren, Energie D
  6. AEG L7TEN62E ProSteam – 6KG, 1200 Toeren, Energie C
  7. Zanussi ZWQ61265BW – 6KG, 1200 Toeren, Energie D

Nr 1: AEG L7TBE73 ProSteam

Vulgewicht: 7 kg  Toeren: 1300  Energieklasse: C  Prijs: 650 – 700 Euro

AEG L7TBE73 bovenlader wasmachine

Pluspunten: ProSteam voor fris wasgoed en minder strijkwerk, ProSense voor een wasbeurt op maat op basis van het gewicht van het wasgoed.

Onze eerste keus gaat uit naar de AEG L7TBE73 bovenlader wasmachine. Deze bovenlader heeft namelijk tegen een zeer schappelijke prijs bijzonder goede specificaties te bieden ten opzichte van zijn concurrenten! Zo beschikt hij over een maximaal vulgewicht van 7kg, kan ie tot wel 1300 toeren draaien en heeft ie ook nog eens energieklasse C. Dat zijn hele goede prestaties voor een bovenlader wasmachine en dat zien we terug aan zijn uitstekende reviews. Daarnaast maakt topmerk AEG duurzame producten en biedt zit model een paar hele handige extra opties, zoals de ProSteam functie voor fris wasgoed en minder strijkwerk en ProSense waarmee deze bovenlader het gewicht van je wasbeurt uitleest en zo precies genoeg energie en tijd verbruikt. Een absolute aanrader dus en met stip onze nummer 1 in de lijst beste bovenlader wasmachines volgens 7Tips!

Nr 2: AEG L6TBB64G ProSense

Vulgewicht: 6 kg  Toeren: 1350  Energieklasse: C  Prijs: 600 – 650 Euro

AEG L6TBB64G wasmachine

Pluspunt: ProSense voor een wasbeurt op maat op basis van het gewicht van het wasgoed.

Ook onze nummer 2 is van AEG, namelijk de AEG L6TBB64G bovenlader wasmachine. Een topper met een toerental van 1350 omwentelingen per minuut wat uitzonderlijk hoog is voor een bovenlader! Je was komt dus extra droog uit de machine. Daarnaast wast dit model zuinig dankzij zijn energieklasse C en kun je er tot 6 kg wasgoed in kwijt. Ook deze AEG heeft de ProSense technologie tot zijn beschikking voor een maatwerk wasbeurtje. De ProSteam functie ontbreekt bij dit model (zoals onze nummer 1 wél te bieden heeft), maar daar is zijn iets zachtere prijs dan ook naar. Al met al een verdiende tweede plaats voor de AEG L6TBB64G in ons lijstje met beste bovenlader wasmachines!

Nr 3: Whirlpool TDLR 65241BS BE

Vulgewicht: 6.5 kg  Toeren: 1200  Energieklasse: C  Prijs: 400 – 450 Euro

Whirlpool bovenlader wasmachine

Pluspunt: Met 6th SENSE technologie stemt deze wasmachine zijn instellingen automatisch af op de trommelinhoud

Ook topmerk Whirlpool heeft een bovenlader wasmachine met 6.5 kg vulgewicht weten te fabriceren voor een zeer aantrekkelijke prijs. De Whirlpool TDLR 65241BS BE wordt bijzonder goed beoordeeld door zijn gebruikers. Naast zijn mooie prijs en ruime trommelinhoud kan deze bovenlader tot 1200 toeren draaien en beschikt hij over energieklasse C. Met 6th SENSE technologie beschikt ook deze Whirlpool over de mogelijkheid om zijn instellingen efficiënt af te stemmen op het gewicht van het wasgoed. Een aantrekkelijk aanbod dus en verdiende plaatsing in de lijst beste bovenlader wasmachines van 7Tips!

Nr 4: Indesit BTW S72200 BX/N

Vulgewicht: 7 kg Toeren: 1200 Energieklasse: E Prijs: 450 – 500 Euro Indesit bovenlader wasmachine

Pluspunt: Extra Wash programma zorgt ervoor dat je vlekken extra goed behandeld worden

Indesit is erin geslaagd een bovenlader wasmachine met een vulgewicht van 7kg onder de 500 Euro aan te bieden! En dat komen we niet vaak tegen. Deze Indesit BTW S72200 BX/N bovenlader kan daarnaast centrifugeren op 1200 toeren. Hij heeft bovendien de beschikking over een handig Extra Wash-programma wat ervoor zrogt dat je hardnekkige vlekken extra goed kunt behandelen wanneer je een snel wasprogramma draait. Met zijn energieklasse E is zijn verbruik daarentegen wel aan de hoge kant. Desalniettemin een mooie vermelding waardig in de top 3 van deze lijst beste bovenlader wasmachines.

Nr 5: AEG L6TBN62K ProSense

Vulgewicht: 6 kg Toeren: 1200 Energieklasse: D Prijs: 550-600 Euro

AEG L6TBN62K-ProSense-bovenlader

Pluspunt: ProSense beladingssensor waarmee gemeten wordt hoe vol je wasmachine zit

De AEG L6TBN62K ProSense bovenlader wasmachine is het model van AEG met de zachtste prijs uit onze lijst. Toch heeft dit model zeer degelijke prestaties te bieden, zoals een vulgewicht van 6 kg, 1200 toeren per minuut en een energieklasse D. Ook de ProSense beladingssensor is hier ingebouwd, waardoor hij altijd efficiënt wast! Hij is met deze specs wel een iets lichter broertje van zijn AEG voorgangers uit deze lijst, maar ook dit model krijgt hele goede beoordelingen van enkele tevreden gebruikers. We wilden je de AEG L6TBN62K dan ook zeker niet onthouden in onze lijst beste bovenlader wasmachines, een zeer degelijke keus!

Nr 6: AEG L7TEN62E ProSteam

Vulgewicht: 6 kg Toeren: 1200 Energieklasse: C Prijs: 850 – 900 Euro AEG L7TEN62E bovenlader wasmachine

Pluspunt: Beschikt over een stoomfunctie waardoor je kleding minder gekreukt uit de wasmachine komt

Het topmodel onder de bovenlader wasmachines van AEG! De AEG L7TEN62E ProSteam krijgt uitstekende beoordelingen, beschikt over een stoomfunctie, ProSense technologie én een energieklasse C. Een groot voordeel is ook zijn ruime aanbod aan verschillende wasprogramma’s. Zo is er altijd wel een perfect wasprogramma voor jouw soort was te selecteren. Hij staat vanwege zijn wat hogere aanschafprijs wat lager in dit lijstje, maar we wilden deze bovenlader wasmachine je zeker even voorleggen. Op de lange termijn zou hij weleens voordelig uit kunnen komen.

Nr 7: Zanussi ZWQ61265BW

Vulgewicht: 6 kg Toeren: 1200 Energieklasse: D Prijs: 550 – 600 Euro

Bovenlader Zanussi

Pluspunt: QuickWash voor extra snel wassen

Ook voor Zanussi is er een plekje in deze lijst met de Zanussi ZWQ61265BW wasmachine. Dit betrouwbare A-merk heeft met dit model een bovenlader wasmachine op de markt gebracht met een aantal handige opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van QuickWash? Hiermee was je extra snel schoon. Of de zogenaamde Finish-Inn functie, waarmee je zelf bepaald wanneer je was klaar moet zijn. Ideaal timen dus! Daarnaast is dit model zeer eenvoudig te bedienen. Met één druk op de knop was je al een programma van 30 minuten. Zijn handigheid en gebruiksvriendelijkheid is voor ons een vermelding waard in onze tips voor beste bovenlader wasmachines.

Wat is een bovenlader wasmachine?

Leuk direct al die modellen, maar wat is een bovenlader wasmachine nou precies? Eigenlijk is het gewoon een simpele wasmachine alleen dan eentje waarbij de deur voor ‘t inladen van je aan de bovenkant van de wasmachine is geplaatst en dus niet aan de voorkant. Bovenladers worden vaak gezien als een ruimtebesparende oplossing, omdat ze minder diep en een stuk smaller zijn dan voorlader wasmachines. Een bovenlader wasmachine gaat dan weer wat meer de hoogte in.

Wat is het voordeel van een bovenlader?

Het grote voordeel van een bovenlader wasmachine ten opzichte van de traditionele front beladende wasmachine is dat een bovenlader ruimtebesparend is. Je hoeft hem immers niet vanuit de voorkant te openen, maar van bovenaf. En vaak zijn ze ook een stukje smaller (standaard namelijk maar 40 cm breed) en ze zijn wat hoger en minder diep. Bijkomend voordeel is dan ook dat je minder hoeft te bukken voor het in- en uitladen van je was. Handig voor mensen die daar soms wat moeite mee hebben. Ook is een bovenlader wasmachine dankzij zijn formaat vaak wat eenvoudiger te verplaatsen.

En het nadeel?

Het nadeel van een bovenlader wasmachine is dat ze bijna altijd een kleinere trommelinhoud hebben dan de traditionele voorlader wasmachines. De meeste hebben een trommelinhoud van 6 kg, voldoende voor 2 personen. Een maximaal vulgewicht van 7 kg komt ook regelmatig voor, maar dit is wel echt het maximale vulgewicht. Daarnaast zijn bovenlader wasmachines duurder in aankoopprijs (zeker in vergelijk met wat ze presteren) en hebben ze vaak een lagere energieklasse, waardoor het verbruik van bovenlader wasmachines meestal iets hoger is.