Het beste fitness horloge van 2024

Wat is nou het beste fitness horloge anno 2024? Daar gingen wij dit keer eens mee aan de slag. Ben je graag actief bezig of wil je juist graag wat actiever worden? Dan is een fitness horloge misschien wel iets voor jou! Hiermee meet je o.a. je prestaties en gezondheid, en dat kan je een extra stimulans bieden. Er zijn inmiddels ontzettend veel goede fitness horloges verkrijgbaar. Om door al die bomen het bos weer een beetje te kunnen zien hebben wij een top 7 samengesteld met alleen de allerbeste fitness horloges.

beste fitness horloge

Onze 7 fitness horloge tips

  1. Garmin Vivoactive 4
  2. Polar Vantage V2
  3. Samsung Galaxy Watch 4
  4. Garmin Fenix 7S
  5. Apple Watch Series 6
  6. Polar Ignite 2
  7. Fitbit Charge 5

Nr 1: Garmin Vivoactive 4

Garmin fitness horloge

Belangrijkste kenmerken

Meet hartslagzones, ademhaling en zuurstofniveau
Fitnessleeftijd meten via VO2 max
Lange batterijduur
Navigeren, muziek afspelen en betalen
Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding

~ Geen enkele Garmin smartwach is compatibel met Huawei smartphones
~ Wat minder gebruiksvriendelijk dan andere merken

 

Voor de beste prijs bekijk je de Garmin Vivoactive 4S op Coolblue >

Nr 2: Polar Vantage V2

Polar vantage V2 fitness

Belangrijkste kenmerken

Zeer accurate metingen
Goede focus op je herstel
Meet o.a. hartslagzones
Veel mogelijkheden

Navigeren, muziek afspelen en betalen
Lange batterijduur

~ De schermkwaliteit kan beter
~ Geen muziekopslag

 

Bekijk de Polar Vantage V2 voor de beste prijs op Coolblue >

Nr 3: Samsung Galaxy Watch 4

fitness horloge Samsung Galaxy watch 4

Belangrijkste kenmerken

ECG Hartslagmeter en bloeddrukmeter functionaliteit, maar deze dien je eerst te kalibreren met een bloeddrukmeter en je hebt een Samsung Smartphone nodig om ECG en bloeddruk te kunnen bijhouden.
Meet hartslagzones
Navigatie, bellen, betalen, muziek luisteren, apps installeren
Mooie pasvorm, ook voor de smalle pols
Zeer gebruiksvriendelijk
Fraaie designs mogelijk


~ De batterij mocht wel iets langer meegaan, maar hij laadt wel razendsnel op
~ Niet compatibel met Apple

 

Bekijk de Samsung Galaxy Watch 4 voor de beste deal op Coolblue >

Nr 4: Garmin Fenix 7S

Garmin Fenix 7S

Belangrijkste kenmerken

Lange batterijduur en opladen via solar
Ingebouwde GPS en navigatie
Muziekspeler met 16GB opslag
Zeer accurate metingen
Meet hartslagzones
Alleskunner voor diverse sporten 

~ Optische hartslagmeting
~ Bellen is niet mogelijk
~ Prijzig

 

Bekijk de Garmin Fenix 7S voor de beste deal op Coolblue >

Nr 5: Apple Watch Series 9

Belangrijkste kenmerken

Gebruiksvriendelijk en supersnel
Veel beschikbare apps en functionaliteiten
Bellen, muziek luisteren, navigeren en betalen
Meet hartslagzones
Zeer helder scherm 
Fraai design

~ Niet compatibel met Android
~ Batterijduur kan beter

 

Bekijk de Apple Watch Series 9 voor de beste deal op Coolblue >

Nr 6: Polar Ignite 2

Polar Ignite 2 horloge

Belangrijkste kenmerken

Zeer goede meetresultaten
Meet hartslagzones, slaap en herstel
Eenvoudig in gebruik
Stijlvol ontwerp, wijzerplaat kun je zelf kiezen
Ingebouwde GPS

~ Batterijduur kan beter
~ Geen muziekopslag

 

Bekijk de Polar Ignite 2 voor de beste deal op Coolblue >

Nr 7: Fitbit Charge 5

Fitbit charge5 horloge

Belangrijkste kenmerken

Ideaal wanneer je vooral je activiteit en gezondheid wilt meten zonder al te veel extra opties
Meet hartslagzones en stressniveau
Lange batterijduur
Hoog draagcomfort ook voor smalle pols
Fraai design

~ Bellen, muziek luisteren of apps installeren is niet mogelijk
~ Voor sommige functies moet je betalen, maar die heb je lang niet altijd nodig

 

Bekijk de Fitbit Charge 5 voor de beste deal op Coolblue >

Hierop is onze top 7 beste fitness horloge gebaseerd

Om deze top 7 beste fitness horloges te kunnen samenstellen vergeleken eindeloos veel modellen met elkaar. Hierbij keken we naar (extra) functionaliteiten, compatibiliteit met apps en smartphones en prestaties (zoals accuduur of laadtijden). We lazen we bijna alle reviews en daar is onze lijst dan ook sterk op gebaseerd. Zo tref je alleen de fitness horloges met de beste beoordelingen van tevreden gebruikers in onze lijst. Ook hebben we sterk rekening gehouden met de prijs. Een hoge prijs is een nadeel, waardoor een dergelijk model iets zakt in ons eindoordeel en je dit model dus mogelijk terugvindt op een lagere positie. Overigens meet je met alle fitness horloges uit de lijst je hartslag, conditie en stappen.

Wat kun je met een fitness horloge?

Zoals je waarschijnlijk direct opvalt kun je met de meeste fitness horloges veel meer dan alleen het meten van je fysieke prestaties en gezondheid. De één is juist wat meer toegespitst op fitness en prestatie, terwijl je met het andere model zelfs je (Whatsapp) berichtjes kunt bekijken.

Maar welke functies zijn nu echt belangrijk? Dat is afhankelijk van wat jij ermee wilt kunnen doen. Wil je bijvoorbeeld muziek luisteren tijdens het sporten? Of wil je graag kunnen navigeren? Wil je je bloeddruk kunnen meten, hartslagzones, je VO2 max of een ECG maken? Dat is allemaal mogelijk met een fitness horloge, maar niet ieder model heeft de beschikking over al deze functionaliteiten. Bedenk daarom goed welke functionaliteiten voor jou belangrijk zijn en filter vervolgens op deze mogelijkheden bij de webwinkel waar jij je fitness horloge wilt gaan kopen. Coolblue heeft hier bijvoorbeeld een ideale filter voor ontwikkeld in zijn fitness horloge categorie.

Let hierop bij de aankoop van een fitness horloge

Natuurlijk bepaal jijzelf wat je belangrijk vindt in een fitness horloge, maar er zijn een aantal functionaliteiten waarvan je toch écht wilt dat jouw nieuwe horloge dit kan. Bij de betere webwinkels kun je hierop filteren. We zetten ze even op een rijtje:

Core basics: De volgende waarden zijn handig om met je fitness horloge te kunnen meten: hartslagmeting, beweging/stappen, conditie, afstand, slaapritme en calorieën. Alle modellen uit ons toplijstje meten deze waarden.
Grootte display: Je wilt je data natuurlijk goed kunnen uitlezen, maar je wilt ook dat een fitness horloge lekker zit. Heb je bijvoorbeeld een smalle pols? Ga dan voor een wat kleiner display (zoals maximaal 40 mm breed). Veel fitness horloges zijn verkrijgbaar in verschillende formaten.
Compatibiliteit: Wil jij je fitness horloge verbinden met smartphone? Bijvoorbeeld om berichtjes te kunnen ontvangen op je horloge of optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden? Kies dan een fitness horloge die het besturingssysteem (zoals iOS of Android) van je smartphone ondersteund.
Batterijduur: Het ene fitness horloge kan het een stuk langer uithouden dan het andere. Een zo lang mogelijke batterijduur is natuurlijk erg fijn! De verschillen hier kunnen best groot zijn.
Je eigen doelen: Bedenk vooraf wat je doelen zijn en hoe ze wilt gaan meten. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je fitness horloge compatibel is met je favoriete app.
Trainingshulp: Train je graag met virtuele partner of tegenstander? Niet ieder fitness horloge beschikt over deze mogelijkheid. Let hier dus even op bij de aankoop.

Fitness horloge

Smartwatch

Veel fitness horloges zijn eigenlijk smartwatches (zoals de modellen van Apple en Samsung) en daarmee bijzonder veelzijdig. Zo zijn ze naast het meten van je gezondheid tegelijkertijd te gebruiken om bijvoorbeeld te bellen, te betalen, muziek te luisteren, navigeren of je berichtjes te lezen. Veel van deze extra mogelijkheden kunnen ook weleens handig van pas komen tijdens het sporten. Bedenk je wel dat een smartwatch compatibel moet zijn met je smartphone voor veel van deze functies.

Wanneer draag je een fitness horloge?

Een fitness horloge kan je de hele dag door dragen. Draag hem dan ook zeker niet alleen tijdens het sporten. Tijdens het sporten meet je natuurlijk wel je prestaties en waarschijnlijk ben je juist op dat moment geïnteresseerd in (bijvoorbeeld) de hoogte van je hartslag of verbrande calorieën. Maar ook gedurende de rest dag wordt jouw activiteit gemeten en verbrand je eveneens calorieën. Veel fitness horloges meten daarnaast ook nog eens je slaapritme, waardoor je ervoor kunt kiezen het horloge dag en nacht te dragen.